"Головний" громадський активіст України сказав, чому треба вчитися в Путіна

У Росії можливо повчитися перевірці знань мови у трудових мігрантів з Кавказу та Середньої Азії, бо в Україні іспит з української не складають навіть держслужбовці перед влаштуванням на роботу

Таку думку висловив голова Української всесвітньої координаційної ради Михайло Ратушний, передає Depo.ua з посиланням на "Газету.ру".

Нагадаємо, що 21 квітня 2012 року в Росії опублікували закон, підписаний Володимиром Путіним, який зобов'язує трудових мігрантів складати іспити на знання російської мови. Винятком є висококваліфіковані фахівці й іноземці, які отримали атестат про освіту радянського зразка, виданий до 1 вересня 1991 року.

Іноземці, які хочуть отримати вид на проживання в Росії чи на роботу, повинні підтвердити володіння російською мовою, знання історії та основ російського законодавства.

Спочатку мігранти складають відповідний іспит у російських освітніх організаціях. Потім їм видають документ-підтвердження - сертифікат державного зразка про освіту. Відомості вносять до спеціального реєстру. Термін дії документа - 5 років. Щоправда, цей закон мало хто виконує, бо переважно мігранти працюють і живуть на Росії нелегально.

Довідка: Українська всесвітня координаційна рада — спілка громадських (неурядових) організацій в Україні та за кордоном, які добровільно об'єднують українців для задоволення й захисту їхніх національно-культурних, мовних, освітніх, творчих, соціальних, економічних, вікових та інших спільних інтересів.

Створена на підставі відповідного рішення І Всесвітньго форуму українців, що відбувся у серпні 1992 року у Києві.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme