Білл Ґейтс лякає світ біотероризмом

Найбагатший бізнесмен в світі, підприємець і засновник фірми Microsoft Білл Ґейтс виступив з попередженням про те, що в майбутні роки терористи здатні за допомогою біологічної зброї вбити мільйони людей

Про це Білл Ґейтс заявив в своєму виступі в Royal United Services Institute, розташованому в Лондоні, виступив з попередженнями щодо небезпеки біологічного тероризму, передає Depo.ua з посиланням на Newsweek.

Ґейтс заявив, що терористи за допомогою штучно створених в лабораторіях мікробів і вірусів здатні знищити близько 30 мільйонів осіб менше, ніж за рік.

"Біотероризм набагато більший небезпечний, ніж пандемія. Усі упіхи в сфері біології набагато полегшили терористам можливість відтворити віспу, яка є дуже смертельним патогеном, і проти якої сьогодні практично не існує стійкого імунітету", – сказав він.

"Коли ви думаєте про речі, які можуть вбити більш ніж 10 млн осіб, то навіть така трагедія, як ядерний вибух, не дасть такого ефекту. Таким чином, найбільший ризик пов'язаний з природною епідемією або навмисно викликаними біотерактамі", – переконаний Ґейтс.

Окрім того, благодійний фонд Ґейтса фінансує дослідників, які б могли швидко визначити спалаху захворювання.

У листопаді Рада президента з науки і техніки (PCAST) направила лист президенту Бараку Обамі з попередженням про появу нових форм біотероризму.

"У той час, як розвиток біотехнологій є великим благом для суспільства, воно також має серйозний потенціал для деструктивного використання", – написали члени Ради.

Вчені стурбовані тим, що нова техніка під назвою CRISPR тепер дешева і широко доступна. Ця техніка може редагувати код ДНК і замінювати його новими генами. Є побоювання, що в неправильних руках процедура може породити небезпечні штами бактерій або інших організмів.

Ґейтс сказав, що поширення туризму означає, що пандемія в майбутньому може бути ще більш смертоносною, ніж спалах грипу в 1919 році, коли загинуло до 100 мільйонів чоловік.

"У найближчі 20 років у нас почнеться епідемія набагато гірша, ніж епідемія Ебола або вірус Зіка, і є шанс, що це буде якась модифікація грипу. Якесь респіраторне захворювання, яке передається від людини до людини", – зазначив Ґейтс.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme