Американський винищувач із авіаносця "Карл Вінсон" впав у море

Американський палубний винищувач-бомбардувальник F/A-18E Super Hornet з авіаносця "Карл Вінсон" зазнав аварії в морі Сулавесі у Південно-Східній Азії

Про це йдеться в повідомленні прес-служби 7-го флоту ВМС США, передає Depo.ua.

"Інцидент стався, коли F/A-18E, що входить до складу 2-ї палубної ескадрильї, наближався до "Карла Вінсона". Інцидент зараз знаходиться на стадії розслідування", - йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що пілот бомбардувальника благополучно катапультувався в море, де його пізніше підібрав рятувальний вертоліт з авіаносця. Видимих травм у нього не виявили.

Військові підкреслили, що літак виконував плановий політ під час проходу авіаносця через море Сулавесі.

Нагадаємо, 9 квітня ударне угруповання флоту США на чолі з атомним авіаносцем "Carl Vinson" отримало наказ висуватися в західну частину Тихого океану.

Ескадра перебувала на шляху до Австралії в районі Сінгапуру, коли раптово був отриманий наказ змінити курс. Кораблі попрямували у бік Корейського півострова. До складу ударного угруповання входять також крейсер і два есмінці, озброєних керованими ракетами.

Як відомо, у ніч на 5 квітня КНДР знову запустила балістичну ракету середньої дальності.

Після цього президент США Дональд Трамп пообіцяв Японії військову підтримку через загрози з боку КНДР. Рада нацбезпеки при Білому домі надало Трампу можливі варіанти протидії ядерній загрозі з боку КНДР. Зокрема, розглядається можливість розміщення ядерних ракетиу у Південній Кореї, а також ліквідація лідера КНДР Кім Чен Ина.

Крім того, США запровадили санкції проти 11 громадян КНДР та одну північнокорейську компанію. 5 квітня Євросоюз розширив санкції щодо КНДР.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme