Американські психіатри офіційно визнали "селфі" психічним розладом

Американська психіатрична асоціація (АПА) офіційно підтвердила те, про що багато хто й сам здогадувалися: постійне фотографування себе (так звані "селфі") є психічним розладом

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на "Видеоновости".

Розлад називається "селфітіс" (selfitis) і визначається як обсесивно-компульсивне бажання сфотографувати самого себе і викласти фото в соціальних медіа, як спосіб компенсувати недолік самоповаги і заповнити прогалину в близькості.

Відповідно до рішення Американської психіатричної асоціації, існує три рівня розлади:

1. Прикордонне селфітіс: фотографувати самого себе, принаймні три рази в день, але не відправляти фото в соціальні мережі.

2. Гостре селфітіс: фотографувати самого себе принаймні три рази в день і розміщувати кожну з фотографій в соціальних мережах.

3. Хронічне селфітіс: Неконтрольоване бажання фотографувати самого себе цілодобово і розміщувати всі зроблені фотографії в соціальних медіа більш ніж шість разів на день.

Крім того, нещодавно стало відомо, що вчені визнали публікацію фотографій зі спортзалу або з ранкових пробіжок ознакою наявності серйозного психічного захворювання – нарцисцичного розладу особистості.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme