"Я не шкодую, що став журналістом": Сущенко написав лист із СІЗО

Український журналіст Роман Сущенко, якого понад півроку тому незаконно арештували на Росії, подякував усім українським та іноземним колегам по журналістському цеху за підтримку і солідарність

Про це він написав у своєму листі із СІЗО "Лефортово", передає Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Останні півроку доля дарує мені унікальну можливість оцінити та відчути силу і глибину журналістської солідарності та підтримки від багатьох колег по цеху, професійних та громадських організацій. Дякую вам за ці хвилини!" - наголосив Роман та назвав імена деяких колег.

Сущенко також вдячний за підтримку НСЖУ, Міжнародній та Європейській федераціям журналістів, Європейському альянсу інформаційних агентств, Асоціації польських журналістів, "Репортерам без кордонів", а також представникам ПЕН-клубу, у тому числі віце-президентові Джону Максвеллу Кутзее, які писали йому листи.

"Я вам щиро дякую і вірю, що незабаром настане той день, коли зможу подякувати вам особисто", - наголошує політв'язень.

Він згадує, що у квітні цього року виповнюється 15 років, як став журналістом.

"З того часу мені не доводилося шкодувати про свій вибір, оскільки шкодування подібне до книжок, які ми не прочитали", - написав Сущенко.

Нагадаємо, що кореспондента "Укрінформу" Романа Сущенка затримали у Москві 30 вересня за підозрою у шпіонажі. У ФСБ стверджують, що він на користь ГУР Міноборони України "цілеспрямовано збирав відомості про діяльність Збройних сил і військ Національної гвардії РФ, що становлять державну таємницю і просочування яких за кордон могло завдати шкоди обороноздатності держави". В ГУР спростували ці звинувачення.

7 жовтня Сущенку офіційно висунули звинувачення у шпигунстві.

28 листопада суд у Москві продовжив арешт Сущенку до 30 січня 2017 року, потім арешт продовжили.

А 20 лютого Федеральна служба безпеки Росії відмовилася долучити до справи довідку про те, що журналіст Роман Сущенко не працював на Головне розвідувальне управління Міноборони України.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme