Влада Маріуполя дозволила брати кредити підприємству, через борги якого немає гарячої води

Влада Маріуполя дозволила комунальним підприємствам брати кредити у Європейського інвестиційного банку

Таке рішення прийнято на сесії міськради внесенням змін до "Програми розвитку муніципальної інфраструктури України", передає Depo.Донбас з посиланням на 0629.

Згідно з проектом рішення, брати участь в програмі будуть Маріупольський міськводоканал, "Маріупольтепломережа", "Міськсвітло", полігон ТПВ.

Підписувати договір про передачу коштів позики буде особисто міський голова Вадим Бойченко.

На фінансування проекту реконструкції системи водопостачання та водовідведення планується зайняти суму до 27 млн. Євро. На фінансування ремонту і модернізації системи зовнішнього освітлення планується зайняти 15 млн 934 тис. 660 євро, а на реконструкцію системи теплопостачання - 25 млн 820 тис. Євро. На проект переробки ТПВ планується взяти позику в розмірі 12 млн 100 тис. Євро.

За словами Бойченка, в бюджеті Маріуполя немає таких коштів, і іншого способу, як взяти кредит, у міста немає. В іншому випадку розвивати інфраструктуру Маріуполя не вийде.

Згідно з проектом рішення загальний період погашення кредиту для "Міськсвітла" складе 15 років (3 роки пільговий період), "Маріупольтепломережа" - 22 роки (5 років пільговий період), "Міськводоканалу""- 3 роки (8 років пільговий період).

Термін реалізації проектів від 3 до 8 років.

Гарантії по кредиту дає міська рада. Фактично, якщо преприятия не зможуть їх виплатити, платити буде бюджет.

Депутати від фракції "Сила людей" відмовилися голосувати за цей проект рішення, так як він не був прозорий і не був вивчений депутатами заздалегідь.

На своїй сторінці у Facebook активіст "Сили людей" Петр Андрущенко нагадав, що попередні кредити "Маріупольтепломережі" обернулися 800 тисячними боргами і відсутністю гарячої води у місті.

Як повідомлялося раніше, у Маріуполі опалювальний сезон завершився 1 квітня і разом з гарячими батареями, з квартир маріупольців пішла і гаряча вода. Спочатку гадали, що це тимчасово, але виявилося, що через борги "Маріупольтепломережі" перед "Нафтогазом" - близько 800 млн грн. Мер міста Вадим Бойченко обіцяє, що воду ввімкнуть з початком нового опалювального сезону 15 жовтня.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme