Військові назвали страшну кількість загиблих та поранених дітей на Донбасі

Близько 50 дітей загинули з початку конфлікту на Донбасі в результаті вибухів, ще понад сто отримали поранення

Як передає Depo.Донбас, з посиланням на Остров, такі дані озвучив у Краматорську начальник координаційної групи з протимінної діяльності штабу АТО Сергій Зубаревський.

"За наявною інформацією, за період конфлікту на вибухонебезпечних залишках війни і мінах загинули близько 50 дітей, більше ста отримали різні ступені поранень. Тільки за цей рік за даними представників Національної поліції, більше 6 осіб отримали поранення в результаті несанкціонованих підривів вибухонебезпечних предметів", - сказав він.

Повідомляється, що до подолання цієї проблеми залучаються недержавні організації, зокрема, "HALO Trust", Датська група з гуманітарного розмінування, Швейцарський фонд гуманітарного розмінування, з якими Міністерство оборони України уклало відповідний меморандум.

За інформацією Зубаревський, з початку минулого року Збройними Силами України перевірено на наявність вибухонебезпечних предметів близько 3 тисяч гектарів, Державною службою з надзвичайних ситуацій - близько 17 тисяч гектарів, підрозділами державної спеціальної служби транспорту - понад 600 км залізничних колій.

"Проводиться значна робота", - сказав він.

Нагадаємо, що раніше перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко закликала уряд вдосконалити моніторинг поранень дітей у зоні проведення антитерористичної операції.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme