Венесуельські "друзі" "Роснефти" споносорували інавгурацію Трампа

Венесуельська державна нафтова компанія PDVSA через американську дочірню компанію Citgo Petroleum пожертвувала 500 тис. доларів на інавгурацію Дональда Трампа

Про внесок стало відомо зі звітності Федеральної виборчої комісії США (Federal Election Commission), пише Depo.ua з посиланням на BBC.

З неї випливає, що всього на інавгурацію Трампа було пожертвувано понад 100 млн доларів - як від компаній, так і від приватних осіб.

Від Citgo Petroleum надійшло півмільйона - це в два рази більше суми, внесеної компанією Pepsi (250 тис. дол.) і таке, що можна порівняти із загальною сумою пожертв американської нафтової компанії Chevron (525 тис. дол.).

Деякі бізнесмени пожертвували набагато більше, як, наприклад, власник казино, мільярдер Шелдон Адельсон (5 млн дол.).

Пожертва від Citgo Petroleum надійшла 22 грудня 2016 року, а про його перемогу у виборах стало відомо місяцем раніше, у листопаді.

PDVSA, або Petroleos de Venezuela, активно співпрацює з російською "Роснєфтью". Перше спільне підприємство компанії створили у 2013 році.

У 2015 році на зустрічі президента Ніколаса Мадуро і голови "Роснєфті" Ігоря Сєчіна в Москві було досягнуто домовленість про спільні інвестиції на суму в понад 14 млрд дол. у розробку нафтових і газових родовищ.

Нагадаємо, що за останні дні у Венесуелі регулярно вбивають протестувальників. Зокрема, у штаті Карабобо застрелили 19-річного підлітка, а пізніше 13-річного хлопця вбили з вогнепальної зброї в Баркісіменто.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme