В Україні заборонили черговий російський канал

Національна рада на засіданні 20 квітня вилучила телеканал "Multimania TV" з переліку іноземних програм, які відповідають вимогам Європейської конвенції про транскордонне телебачення та українському законодавству

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу регулятора.

"Здійснивши моніторинг зазначеного мовника, Національна рада виявила інформаційну заставку з текстом: "Свидетельство о регистрации средства массовой информации Эл № ФС 77-48609 выдано Федеральной службой по надзору в сфере связи, информационных технологий и массовых коммуникаций (Роскомнадзор) 16.02.2012 телеканалу "Мультимания.ТВ", а також посилання на сайт телеканалу www.multimania.tv. Проте на сайті відсутні будь-які відомості про те, що телеканал латвійський, натомість розміщуються тільки російські дозвільні документи, зокрема свідоцтво про реєстрацію та ліцензія Роскомнагляду", - розповіли в Нацраді.

Також зафіксовано трансляцію російськомовної неідентифікованої комерційної інформації. Відповідно до українського рекламного законодавства трансляція/ретрансляція іноземних телепрограм, які містять рекламу і походять з країн, що не ратифікували Європейську конвенцію про транскордонне телебачення та не є країнами Європейського союзу, заборонено.

Так, український регулятор звернувся до Національної ради з питань електронних медіа Латвії за роз'ясненням стосовно ситуації з європейською юрисдикцією телеканалу "Multimania TV", на що отримав відповідь, що 1 грудня 2016 року ліцензію ТОВ "VOXELL BALTIC" (Латвія) на мовлення для програми "Multimania" було анульовано.

"З огляду на такі обставини, Національна рада ухвалила вилучити телеканал "Multimania TV" з переліку програм, дозволених для ретрансляції", - зазначили в регуляторі.

Нагадаємо, що в лютому Нацрада з питань телебачення і радіомовлення обмежила для ретрансляції в кабельних мережах України російський телеканал "Охотник и рыболов HD" за сюжет про російського полковника.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme