Універсальний відбиток пальця: У США придумали, як розблокувати будь-який телефон

Дослідники з університету Нью-Йорка і Мічиганського університету розробили спосіб зламати більшість сканерів відбитків пальців

Вчені створили свого роду цифровий "майстер-ключ", який здатний розблокувати більшість сучасних смартфонів, пише Depo.ua з посиланням на PopSci.

Сканер відбитка пальця в смартфоні має невелику площину, тому орієнтується не на весь відбиток пальця, а лише на його фрагмент. Крім того, користувачеві зазвичай дають можливість зареєструвати кілька відбитків. Цією уразливістю сканерів і скористалися вчені.

"Датчики маленькі і вони не перевіряють повний відбиток пальця. Система дізнається багато часткових відбитків. Так що, якщо яка-небудь частина відбитка співпаде, смартфон розблокується", - говорить Назір Мемон, один з авторів дослідження.

Як відзначають дослідники, "універсальний відбиток" схожий з відбитками пальців, взятих у випадкової людини в діапазоні від 26 до 65 відсотків. А, оскільки смартфон надає користувачеві кілька спроб для разблокування смартфона, ймовірність спрацьовування "універсального відбитка" ще збільшується.

"Якщо системі авторизації вдасться визначити кілька ознак відповідності відбитків, вона вважатиме "універсальний відбиток" за відбиток власника розблокує електронний пристрій", – додають дослідники.

Вчені відзначають, що їх пристрій не дозволяє обдурити складні сканери, що входять до складу високоякісних систем безпеки, що використовуються в державних і військових установах.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme