Україна запустить потяг в Іран

Україна та Іран домовились про запуск тестового потягу для транспортування сільськогосподарської продукції, передусім зернових з України

Про це заявив міністр інфраструктури Володимир Омелян після зустрічі із делегацією Ірану, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу відомства.

За його словами, маршрут проляже територією Грузії та Азербайджану.

Тестовий потяг може піти вже влітку 2017 року.

"Це надзвичайно перспективний напрямок співпраці для обох країн. Україна має розробляти нові міжнародні транспортні коридори з тим, аби стати надійним транзитним мостом між країнами Європи, Азії та Сходу", - сказав Омелян.

Міністр також закликав іранську сторону розглянути можливість транспортування іранської нафти до України, а також перспективи будівництва нафтопереробного заводу на території нашої держави.

Сторони також обговорили співробітництво у галузі морського та автомобільного транспорту, окремо зупинились на питаннях посилення взаємодії в авіаційній сфер.

Нагадаємо, в лютому в Ірані заявили, що можуть забезпечувати Україну в енергетичній сфері в обмін на допомогу у галузі сільського господарства і продуктів харчування.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme