У Полтаві маршруткам "по 3 грн" нададуть тимчасові дозволи

Мер Олександр Мамай запевняє, що навіть 4 грн - це збитковий тариф на перевезення в громадському транспорті

У Полтаві маршруткам "по 3 грн" нададуть…

19 квітня після нетривалого блокування перевізниками центральної вулиці Полтави мер Олександр Мамай погодився зустрітися з ними, повідомляє Depo.Полтава з посиланням на Громадське ТБ.Полтава.

Перевізники вимагали від міської влади надати тимчасові дозволи на перевезення пасажирів, які дозволять їм працювати за зниженим тарифом 3 грн.

Після зустрічі з Мамаєм представники транспортних компаній повідомили, що акцій протесту поки що не буде - мер пообіцяв вирішити питання.

"Я думаю, що проїзду за три гривні в Полтаві не буде. Перевізники цим кроком хотіли показати ставлення до проблеми перевезень, щоб міська влада звернула увагу. Вона звернула", - заявив Олександр Мамай.

"Усі перевізники - роботяги, вони працюють, годують родини. І навіть 4 гривні - це збитковий тариф. А в того, хто сміється, ніколи не було автобуса і він не розуміє собівартості. Хто був у Європі, той знає, що автобусні маршрути там коштують понад два євро. Це по-нашому більше 60 гривень", - продовжив міський голова.

"Ми зустрінемося з тими перевізниками, хто має ліцензії і маршрути, їх всього чотири. Знайдемо компроміси з ними, щоб всі були на маршрутах. Зараз є тимчасова угода на три місяці, за якою вони працюють", - резюмував Мамай.

19 квітня близько 15 автобусів та маршруток приїхали під стіни міськради з вимогою узаконити перевезення по 3 гривні. Це спричинило транспортний колапс, адже вони загородили частину дороги.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Полтава

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme