Турчинов: Путінські війська здатні вторгнутися в Україну за 2-3 години

Російські війська здатні вторгнутись на територію України протягом 2-3 годин 

Про це під час презентації нової навчальної програми з безпеки і оборони заявив секретар РНБО Олександр Турчинов, передає Depo.ua.

"У разі прийняття Москвою політичного рішення щодо розширення масштабів збройної агресії проти України, 1-й і 2-й армійські корпуси, які після їх посилення російськими регулярними військами, російські підрозділи, дислоковані поблизу державного кордону, спроможні протягом двох-трьох годин вторгнутись на територію нашої країни", - заявив секретар РНБО.

Крім того, він повідомив, що військово-промисловий комплекс Росії також активно готується до війни. "Останнім часом низка підприємств ВПК Росії переведені на посилений графік роботи. Деякі з них працюють у посиленому трьохзмінному режимі. До виконання замовлень Міноборони Росії залучаються підприємства, які раніше не належали до складу ВПК", - зазначив чекретар РНБО.

Він також повідомив, що російське військове командування приділяє велику увагу бойовій готовності підрозділів ЗС Росії. "На всіх військових полігонах, від Калінінграду до Владивостоку, на постійній основі здійснюють заходи бойової підготовки - тактичні навчання, стрільби, бойове злагодження всіх родів військ, включаючи стратегічні ядерні сили", - зазначив Турчинов.

Нагадаємо, за даними Турчинова, Росія тримає на кордоні з Україною 50 тисяч військовослужбовців і до такої ж кількості планує довести контингент 1-го і 2-го армійських корпусів на окупованому Донбасі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme