Архітектори розробили свій варіант Театру на Подолі

Архітектор Герман Волга разом з іншими архітекторами-киянами розробив альтернативний проект будівлі Театру на Подолі

Архітектори розробили свій варіант Театр…

Про це повідомляє Depo.Київ з посиланням на "Українську правду. Київ".

За його словами, альтернативний проект зберігає всі необхідні технічні характеристики і об'єм сцени, глядацького залу, але вміститься у значно меншу будівлю. Одна частина театру буде двоповерховою, інша матиме три поверхи.

"Ми зменшили простір за сценою. Там не потрібні такі великі колосники – місце, куди зникають декорації. На ті 300 місць, які є в цьому театрі, такі колосники не потрібні, тому ми забрали зайву висоту. Також ми прибрали підземний вхід в театр. Ми вважаємо, що в театр треба входити не під землю, а з землі", - сказав Волга.

Крім того, театр матиме критий дворик – фойє, і балкон, який буде своєрідним продовженням сцени. Також театр гармоніюватиме з усією вулицею – його карнизи і вікна подібні до тих, що на сусідніх будинках на Андріївському узвозі.

Архітектор наголосив, що сцена зможе приймати будь-які трупи, глядацький зал, попри менші об'єми театру, зможе вмістити більше 300 глядачів, а сам театр залишиться доступним для маломобільних людей.

Він додав, що шляхи евакуації з усіх поверхів вестимуть просто на Замкову гору.

Волга підсумував, що підземний простір у новому проекті також передбачений – тут будуть туалети, гардеробні, місце для збереження реквізиту.

Нагадаємо, у січні 2017 року стало відомо, що архітектори готують безкоштовний проект альтернативної будівлі Театру на Подолі.

10 квітня навколо скандального Театру на Подолі зник паркан.

раніше петиція на сайті Київради з вимогою демонтувати фасад нової будівлі Театру на Подолі набрала необхідні для розгляду 10 тисяч голосів.

Додамо, столична влада обіцяє провести незалежну технічну експертизу щодо можливих порушень містобудівного, пам'яткоохоронного законодавства, авторських прав при реконструкції будівлі Театру на Подолі до квітня 2017 року.

Також активісти припускають, що будинки навколо Театру на Подолі знесуть. Начебто під час зведення театру був "зчесаний" кут покрівлі сусідньої будівлі разом з карнизом.

Киянам презентували фасад Театур на Подолі, але більшість активістів, блогерів та рядових киян порявняли це архітектурне творіння з величезним МАФом або енергоблоком Чорнобильської АЕС.

Як виглядає скандальний Театр на Подолі зсередини.

Всі новини Києва читайте на Depo.Київ

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme