Розенко озвучив вартість пенсійної реформи

Для модернізації пенсійної системи, яку планується провести з 1 жовтня в рамках проведення пенсійної реформи, до кінця 2017 року потрібно близько 11 млрд гривень

Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Павло Розенко, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу уряду.

"Я неодноразово протягом останнього року говорив про ту соціальну несправедливість, коли для 4,5 млн українців, які мають пенсію від 1,5 тис. гривень до 4 тис. гривень, ніякого підвищення не відбувалося з 2012 року... І в рамках пенсійної реформи з 1 жовтня така модернізація відбудеться. За нашими розрахунками, з жовтня до кінця року на це буде потрібно приблизно 11 млрд гривень", - заявив Розенко.

Також віце-прем'єр-міністр заявив, що завдяки підвищенню мінімальної зарплати до 3200 гривень Пенсійний фонд отримав більше доходів.

"Ми сьогодні маємо позитивний ефект від підвищення мінімальної зарплати до 3200 гривень, і Пенсійний фонд отримав доходів приблизно на 5 млрд більше, ніж ми планували. Тобто якщо такі темпи зростання економіки збережуться, ці 11 млрд гривень станом на жовтень будуть без будь-яких додаткових вливань з державного бюджету", - пояснив Розенко.

Він також повідомив, що скасування оподаткування пенсій відбудеться для 500 тисяч пенсіонерів.

"Цього рішення чекають близько 500 тис. працюючих пенсіонерів. Для державного бюджету ця сума з жовтня до кінця року буде становити 600-700 млн гривень", - зазначив віце-прем'єр.

Нагадаємо, нещодавно прем'єр-міністр Володимир Гройсман анонсував збільшення пенсій для 5, 620 мільйонів українських громадян.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme