Російський музей шукає людину-антиголуба

Музей історії Єкатеринбурга (Росія) відкрив тимчасову вакансію доглядача, який повинен буде захищати фасад будівлі від голубів

Російський музей шукає людину-антиголуба…

Про це повідомив директор музею Сергій Каменський, повідомляє Depo.ua з посиланням на ТАСС.

"Вакансію ми назвали "людина-антиголуб", хоча юридично це додаткова ставка доглядача. Ми відкриваємо її, тому що фасад Музею історії Єкатеринбурга досить давно облюбували голуби, і вони псують не тільки афіші, а й пам'ятник архітектури, в якому розташовується музей. Від таких малоефективних заходів як розміщення шипів на фасаді ми відразу вирішили відмовитися, так як це може зашкодити самим птахам. Це не в дусі Року екології, який зараз проходить в країні", - розповів Каменський.

За його словами, новий доглядач буде отримувати близько 20 тис. рублів на місяць (9500 грн.).

"Його завдання боротися не з самими птахами, а з їх причиною: музей знаходиться на дуже жвавій вулиці, і перехожі постійно підгодовують голубів. Наш новий співробітник буде пояснювати людям, яких збитків це завдає музею і пам'ятці архітектури. Протягом двох-трьох місяців ми сподіваємося відучити людей від цієї звички і, можливо, тоді птахи полетять, адже у нас не найзручніший фасад для сидіння", - додав директор музею.

Каменський додав, що всього за добу після відкриття вакансії в музей надійшло вже близько півсотні резюме.

"Люди пишуть, що володіють здібностями дресури голубів і пропонують нам всього за 30 тис. якимось чином відвадити голубів надовго або назавжди. Деякі пишуть, що у них є костюми самих різних тварин, які злякають голубів", - розповів він.

Прийом резюме триває.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme