Російські академіки визначили, що таке Росія

Російська академія наук підготувала словник основних понять в галузі національної політики

Так, російською нацією в документі називають "цивільно-політичну спільність, консолідовану на основі історичної російської державності, члени якої мають рівні права незалежно від етнічної, расової і релігійної належності, загальних історико-культурних цінностей, почуттям належності до єдиного народу, громадянською відповідальністю та солідарністю", передає Depo.ua з посиланням на "Известия".

Крім того, словнику Росія визначається як "національна держава, що має різноманітний етнічний і релігійний склад населення і відрізняється великою регіональною специфікою".

Усі жителі країни можуть стати росіянами

Терміни планується обговорити 25 квітня на першому засіданні Наукової ради з комплексних проблем етнічності і міжнаціональних відносин.

Словник розробили для підготовки закону про російську націю Цей документ в жовтні 2016 року наказав підготувати президент Росії Володимир Путін. Концепцію законопроекту підготували в Держдумі.

Нагадаємо, що водночас в МЗС Росії запропонували "проаналізувати, хто такий український народ, і в чому його справжні споконвічні інтереси". До цієї роботи хочуть залучити "міжнародних експертів".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme