Росія готується захоплювати міста і створювати "котли", - Турчинов

Російські війська на навчаннях відпрацьовують прийоми захоплення і утримання міст, а також формування ударних груп для оточення сил противника

Про це заявив секретар РНБО Олександр Турчинов на презентації програми "Стратегічне лідерство: сектор безпеки і оборони України", передає Depo.ua.

"Тільки протягом березня-квітня цього року в Західному військовому окрузі Росії проведена низка командно-штабних навчань із залученням до 45 тисяч військовослужбовців. Відпрацьовано тактичні прийоми захоплення і утримання міст, формування ударних груп для оточення сил противника", – розповів він.

Турчинов зазначив, що Росія для перекидання на великі відстані особового складу і озброєння закуповує 300 тисяч універсальних вагонів.

Нагадаємо, що, за даними РНБО, що 50-тисячний російський контингент на кордоні може за 2-3 години вторгнутися в Україну. Росіяни також посилюють свої війська на окупованому Донбасі і в Криму, а загальну кількість військовослужбовців нарощують до 1,9 мільйона.

Крім того, за даними РНБО, після навчань "Захід-2017" в Білорусі російський військовий контингент може там і залишитися.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme