Рада запровадить дебати з урядом та уріже кількість комітетів

Верховна Рада має намір скоротити кількість комітетів до 20-ти та запровадить дебати з урядом

Про це заявив спікер парламенту Андрій Парубій на спільній конференції з головою місії місію Європарламенту з формування "дорожньої карти реформ" Верховної Ради Петом Коксом та головою Комітету Європарламенту у закордонних справах України Ельмаром Броком, передає Depo.ua.

Парубій уточнив, що відповідні кроки викладені у рекомендаціях Європарламенту щодо реформи Ради.

"Перші кроки реформи, які запропоновані робочою групою, підтримуються нашими колегами з Європарламенту. Це, зокрема, законопроект, який передбачає, що в наступному скликанні має бути не більше 20 комітетів Ради. І вони мають співвідноситись з міністерствами Кабміну. Це зроблено для збільшення потужності комітетів і підвищення тісноти співпраці між комітетами і міністерствами, це оформлено в законопроект №6256, який вже внесений в порядок денний сесії", - сказав спікер.

Він також додав, що новацією стане інший принцип розподілу комітетів.

"З наступного скликання запроваджується справедливий розподіл комітетів між фракціями, за методом Жеонта, який дає гарантію, що поділ буде не за політичними уподобаннями, а за справедливістю. Також готуються зміни до законів для посилення роботи комітетів і їхнього значення в роботі Ради, введення дебатів щодо питань з політичного порядку денного, а також дебати з урядом для посилення контрольної функції парламенту", - додав Парубій.

Нагадаємо, Європарламент схвалив продовження меморандуму про взаємодію і співпрацю з українським парламентом до 2019 року.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme