Повстанці заблокували автобуси під Алеппо: Вимагають випустити ув'язнених

Процес вивезення населення з чотирьох оточених міст, який розпочався минулого тижня, знову загальмував. Понад три тисячі людей опинилися заблокованими в автобусах поблизу Алеппо

Про це повідомляє Depo.ua із посиланням на DW.

Процес евакуації сирійців з обложених міст у Сирії знову загальмував. У ніч на четвер, 20 квітня, загалом понад три тисячі людей були заблоковані в автобусах на контрольно-пропускному пункті Рашидин поблизу Алеппо, який контролюють повстанці. Про це повідомив розташований у Лондоні Сирійський центр моніторингу дотримання прав людини, що посилається на дані мережі своїх активістів.

Повстанці, які виступають у сирійському конфлікті проти уряду Башара Асада, заявили, що пропустять близько 60 автобусів з евакуйованими лише після того, як уряд звільнить понад 700 ув'язнених з їхніх лав, та доставить їх у підконтрольні повстанням регіони. Автобуси перевозили людей з двох міст з переважно шиїтським населенням - Фуї та Кафраї, передає інформагенція AFP. Обидва міста розташовані на північному заході провінції Ідліб, підконтрольні уряду, але оточені повстанцями.

Нагадаємо, що у результаті терористичної атаки під Алеппо 15 квітня загинули понад 130 людей, включаючи 67 дітей, і близько 200 постраждали.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme