Порошенко: На Донбасі - гаряча війна, а не заморожений конфлікт

Президент України Петро Порошенко наголошує, що на Донбасі триває справжня війна, а не заморожений конфлікт

Порошенко: На Донбасі - гаряча війна, а…

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу Sky News, передає Depo.ua з посиланням на прес-службу Порошенка.

"Дехто намагається називати це (ситуацію на Донбасі - ред.) замороженим конфліктом. Наголошую, що він не заморожений. А це - гаряча російська агресія проти моєї країни", - сказав глава держави.

Він повідомив, що з початку року Україна втратила 69 військових, ще понад 420 - поранені.

За даними Порошенка, на окупованій території України наразі перебувають понад 700 російських танків, понад 1250 артилерійських систем, понад 300 ракетних систем залпового вогню.

Президент також підкреслив, що Росія веде "гібридну війну" проти інших країн, яка включає елементи кібератак, фінансування популістів та антиурядові рухи для дестабілізації внутрішньої ситуації. "Росія не хоче мати сильну і об'єднану Європу. Росія не хоче мати сильну і об'єднану Велику Британію. Вона прагне роз'єднання, провокування конфліктів. Радий, що ці плани Росії не дуже ефективні", - зазначив Порошенко.

Нагадаємо, сьогодні секретар РНБО Олександр Турчинов повідомив, що Росія розгорнула на кордоні з Україною три дивізії і регулярні російські війська здатні за 2-3 години вторгнутися в Україну.

Також, за його даними, Росія тримає на кордоні з Україною 50 тисяч військових і до такої ж кількості планує довести контингент 1-го і 2-го армійських корпусів на окупованому Донбасі.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme