Парубій перейнявся позитивом від рішень гаазького суду над Росією

Перші рішення Міжнародного суду ООН за позовом України до Росії є позитивними для нашої країни

Таку думку під час прес-конференції з головою місії місію Європарламенту з формування "дорожньої карти реформ" Верховної Ради Петом Коксом і головою Комітету Європарламенту у закордонних справах України Ельмаром Броком висловив голова Верховної Ради України Андрій Парубій, передає Depo.ua.

"Я вважаю, важливим, що суд взяв до розгляду питання України і російської агресії. Вважаю позитивним визнання того, що здійснюється тиск на національні меншини в окупованому Криму", - сказав голова українського парламенту.

Він додав, що слід збільшити доказову базу у рамках звинувачень, які Україна висуває проти режиму президента Росії Володимира Путіна.

Нагадаємо, що 19 квітня Міжнародний суд ООН ухвалив перші проміжні рішення за позовом України проти Росії. Він постановив, щоб Росія утрималася від можливих проявів расової дискримінації кримських татар і етнічних українців в окупованому Криму. А от докази про причетність Росії до фінансування тероризму визнав недостатніми.

У січні Міжнародний суд ООН оприлюднив заяву, в якій Україна звинувачує Росію у системному фінансуванні терористичної діяльності, а також просить визнати державу-агресора відповідальною у порушенні конвенцій ООН.

Суд у Гаазі провів громадські слухання за позовом України проти Російської Федерації з 6 по 9 березня. Спочатку він розглядав клопотання України про заборону Росії чинити злочини на Донбасі та в Криму.

Україна звинуватила Росію в тероризмі та актах расової дискримінації.

Міністр юстиції України Павло Петренко прогнозує, що цей суд може затягнутися на 5-7 років.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme