"Новую газету" внесли в перелік ЗМІ, яким загрожує найвища небезпека

Рада Європи включила "Новую газету" до переліку ЗМІ, які наражаються на найвищу небезпеку у зв'язку з висловлюваннями офіційних осіб та представників духовенства Чечні на адресу журналістів видання

Повідомлення про це розміщене на сайті Платформи захисту та безпеки журналістів, передає Depo.ua.

Термінове оповіщення першого ступеня про загрозу найвищого рівня, тобто загрозу життю і безпеці журналістів, зроблено щодо "Новой газеты" "у зв'язку з погрозами з боку офіційних осіб та представників духовенства Чеченської Республіки".

У Раді Європи наголосили, що інформацію про загрозу журналістам видання було отримано від партнерських організацій, у тому числі Комітету захисту журналістів.

Нагадаємо, 1 квітня "Новая газета" повідомила про початок в Чеченській республіці кампанії з масового затримання людей нетрадиційної сексуальної орієнтації. 4 квітня вийшло продовження матеріалу, що містить свідчення масових порушень прав представників ЛГБТ-спільноти в Чечні.

Згодом "Новая газета" опублікувала заяву щодо відкритих пороз виданню після виходу матеріалу про переслідування гомосексуалістів у Чечні, де в центральній мечеті Грозного відбулося екстрене зібрання представників 24 чеченських вірдів, ісламських богословів і лідерів громадської думки республіки.

Глава Чечні Рамзан Кадиров назвав неправдивими результати розслідувань журналістів про вбивства і переслідування геїв в республіці

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme