На Луганщині без пенсій залишилися ще 60 тисяч переселенців

На Луганщині соцслужби призупинили виплату пенсій 60 тисяч переселенцям

На Луганщині без пенсій залишилися ще 60…

Списки на перевірку 60 тисяч громадян надійшли від Державної прикордонної служби, кажуть чиновники департаменту соцзахисту, передає Depo.Донбас з посиланням на "Радіо Свобода".

Така практика призупинення виплат в Україні використовується не вперше. У минулому році, за даними громадських організацій, в списки на перевірку потрапили близько 500 тисяч чоловік. 300 тисяч з них не змогли підтвердити своє перебування на підконтрольній території і позбулися виплат. Громадські працівники називають рішення про припинення виплат пенсій жителям непідконтрольних територій суперечать Конституції і розробляють механізм відновлення таких виплат.

У списки Держприкордонслужби в більшості своїй потрапили люди, які більше 60 днів відсутні на підконтрольній Україні території.

Про це розповіла директор департаменту соціального захисту населення Луганської облдержадміністрації Елеонора Поліщук. За її словами, виплати цим громадянам поки тільки припиняються, а не блокуються повністю. І люди можуть їх відразу ж відновити. Але за кілька днів має запрацювати електронна система, в якій порушники автоматично позбуваються статусу переселенця і, відповідно, пенсій і соціальних виплат.
"Якщо ж настане момент, а він може в будь-який момент наступити, і станеться блокування виплат, то в цьому випадку ми зможемо їх відновити тільки через півроку. Нове звернення, нова довідка і нові взаємини", - розповіла Поліщук.

Нагадаємо, 27 березня повідомлялося, що згідно з новими правилами Кабміну, переселенці, які перебуватимуть на території "Л-ДНР" більше 59 днів, будуть позбавлені усіх виплат, у тому числі і пенсій.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme