На Дніпропетровщині зрізали пам'ятник "невідомому радянському офіцеру"

Мисливці за металом зрізали бронзовий пам'ятник, який є частиною меморіального комплексу на "Братській могилі мирних жителів - жертв фашизму та невідомому радянському воїну"

На Дніпропетровщині зрізали пам'ятн…

Про це йдеться у повідомлені ГУ Національної поліції України в Дніпропетровській області, передає Depo.Дніпро.

Поблизу села Кільчень Магдалинівського району троє чоловіків зрізали бронзову статую "Невідомому офіцеру", встановлену на меморіальному комплексі "Братська могила мирних жителів - жертв фашизму та невідомого радянського воїна".

Чоловіки встигли порізати бронзову конструкцію на частини і завантажити її у автомобіль. Злочинців вдалося затримати на місці події. Поряд з ними працівники поліції виявили три газові балони з системою для газового різання, газовий ключ, саперну лопату та троси. За допомогою цих інструментів була демонтована та розрізана на частини бронзова частина конструкції. Чоловіки хотіли здати статую у пункт прийому металобрухту.

Поліцейські встановили, що крадіжку намагалися вчинити двоє несудимих, ніде не працюючих 30- та 41-річні мешканці Дніпра.

На даний час слідчим відділенням Магдалинівської поліції даний факт внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 297 Кримінального кодексу України (наруга над могилою). За скоєне зловмисникам загрожує штраф до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, арешт на строк до 6 місяців, обмеження волі на строк до 3-х років, або позбавлення волі на той самий строк.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Дніпро

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme