UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Майже третину мільйона гривень внесків сплатить хмельницький забудовник

На вимогу прокурорів забудовник поповнить бюджет обласного центру 

Майже третину мільйона гривень внесків с…

За втручання прокуратури Хмельниччини забудовник обласного центру сплатить до місцевого бюджету третину мільйона гривень, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією сайту облпрокуратури.

"Замовник, який має намір здійснити забудову земельної ділянки у відповідному населеному пункті, зобов'язаний взяти участь у створенні і розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури, сплативши до бюджету відповідні кошти," - кажуть правозахисники.

Ще у 2015 році товариство, що виступило замовником будівництва офісних та торговельних приміщень у Хмельницькому, із міською радою уклало договори про сплату до місцевого бюджету пайових внесків.

Проте, забудовник в обумовлений строк кошти на розвиток інфраструктури обласного центру не сплатив, а претензії міської ради про сплату боргу проігнорував.

Реагуючи на ці порушення, прокурори звернулися до суду з вимогою про стягнення коштів до бюджету та відстояла інтереси територіальної громади міста, порушені недобросовісним забудовником.

Як повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц, рішеннями господарського суду Хмельницької області позицію прокуратури підтримали та позовні вимоги задовільнили.

Замовника будівництва зобов'язали сплатити до бюджету 314 тис. грн пайового внеску та нарахованих штрафних санкцій.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme