Львівських депутатів визнали винними в хабарництві і відпустили на свободу

У Львові за одержання неправомірної вигоди судили голову сільської ради, депутатів та спеціаліста-землевпорядника

Як повідомляє Depo.Львів, у Львові за одержання неправомірної вигоди судили голову сільської ради, депутатів та спеціаліста-землевпорядника

Працівники Управління захисту економіки у Львівській області ще у грудні 2014 року викрили учасників злочинної групи у одержанні 21 тисячі доларів США неправомірної вигоди за сприяння у прийнятті сесією даної сільської ради рішення про передачу в оренду терміном на 49 років земельної ділянки площею у 2,3 га для ведення садівництва та за зниження орендної плати за землю.

Зловмисники кошти отримали частинами із розрахунку 8 тис. доларів за 1 га орендованої землі. Під час передачі чергового "траншу" готівкою в сумі 107,5 тис. грн. їх було затримано "на-гарячому".

За скоєне, районним судом м. Львова голову сільської ради засуджено до п'яти років позбавлення волі (іспитовий строк 1,5 роки) з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, місцевого самоврядування, в державних і комунальних підприємствах, установах та організаціях, строком на 3 роки.

Два депутати цієї ж сільської ради отримали покарання у вигляді п'яти років позбавлення волі (іспитовий строк 3 та 1 рік відповідно) з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, місцевого самоврядування, в державних і комунальних підприємствах, установах та організаціях, строком на 3 роки.

Спеціаліста-землевпорядника засуджено до п'яти років позбавлення волі (іспитовий строк один рік) з позбавленням права займати посади, пов'язані з виконанням організаційно-розпорядчих і адміністративно-господарських функцій в органах державної влади, місцевого самоврядування, в державних і комунальних підприємствах, установах та організаціях, строком на 3 роки.

У березні ми писали, що львівські судді ганьблять колег копійчаними хабарями.

Всі актуальні та свіжі новини Львова читайте на Depo.Львів

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme