Лагард сподівається "спрацюватися" з Трампом у питаннях глобальної торгівлі

Директор-розпорядник МВФ Крістін Лагард вважає, що з боку США не виникне серйозних перешкод у вигляді протекціонізму та завад для вільної торгівлі, які можуть негативно вплинути на глобальну торгівлю та, як наслідок, уповільнити економічне зростання у світі

Таке переконання вона висловила у четвер під час прес-конференції у Вашингтоні, присвяченій відкриттю весняних зборів МВФ і Світового банку, повідомляє Depo.ua з посиланням на "Укрінформ".

"Після різних контактів з адміністрацією (США. – Ред.), які мали місце до сьогодні, я маю всі причини вважати, що ми досягнемо прогресу, що взаємодіятимемо разом із метою підтримки та реального вдосконалення системи", - відповіла керівник МВФ на запитання щодо намірів адміністрації Трампа змінити політику у сфері зовнішньої торгівлі.

Вона також зазначила: "МВФ – це не торговельна організація, але ми звертаємо увагу на торгівлю, тому що це – головна рушійна сила для економічного зростання".

У цьому зв'язку Лагард зауважила, що Фонд, звичайно, оцінюватиме свої можливості щодо подальшої підтримки процесу зростання торгівлі в найбільш ефективний і справедливий спосіб.

"Це, очевидно, означає однакові правила для всіх, невикористання заходів, що порушують безперешкодну торгівлю, а також відмову від інструментів протекціонізму надалі", - підсумувала директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme