Кримська прокуратура судитиметься з російською авіакомпанією через польоти в анексований півострів

Прокуратура Автономної Республіки Крим через суд вимагає у російської авіакомпанії понад 10 млн грн за аеронавігаційні послуги в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем у межах Сімферопольського району 

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу прокуратури АРК.

За даними відомства, російська авіакомпанія всупереч вимогам Конвенції про міжнародну цивільну авіацію 1944 року, багатосторонньої угоди про сплату маршрутних зборів 1981 року і Повітряного кодексу України не сплатила кошти за отримані аеронавігаційні послуги в міжнародному повітряному просторі над Чорним морем у межах Сімферопольського району польотної інформації.

"Забезпечуючи захист інтересів держави в судовому порядку, прокуратурою Автономної Республіки Крим заявлено позов до компанії-боржника, яка здійснює щоденні польоти на тимчасово окуповану територію, про стягнення 354,4 тис. євро, що становить понад 10 млн грн", - зазначили у прокуратурі.

При цьому назва авіакомпанії не вказується.

Нагадаємо, 31 березня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Україна виставить рахунок російській авіакомпанії, яка "безкоштовно" використовує злітні смуги аеропортів в окупованому Криму.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme