КНДР можуть включити у список держав-спонсорів тероризму, - Тіллерсон

Адміністрація США розглядає можливість включення Північної Кореї до списку держав-спонсорів тероризму з метою посилення тиску на Пхеньян та примушення його до мирної поведінки

Про це заявив держсекретар США Рекс Тіллерсон на спеціальному брифінгу, передає агентство Укрінформ.

Про це заявив у середу під час спеціального брифінгу Державний секретар США Рекс Тіллерсон, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Ми переглядаємо статус Північної Кореї, як з точки зору держави-спонсора тероризму, так і в плані інших способів, які ми можемо задіяти для тиску на режим Пхеньяна, щоб змусити їх відновити взаємодію з нами", - наголосив глава зовнішньополітичного відомства.

Водночас він підкреслив, що відновлення взаємодії КНДР зі США передбачають "іншу основу, ніж переговори, які проводились у минулому".

Тіллерсон підкреслив, що в Вашингтоні "оцінюють усі варіанти".

Нагадаємо, після вбивства брата Кім чен Ина забороненим бойовим газом ві-ікс, у США знову постало питання щодо повернення Північній Кореї статус держави-спонсора тероризму та внести її до відповідного списку.

Довідка: Список Держдепартаменту США щодо держав-спонсорів тероризму наразі включає Іран, Судан і Сирію. Північна Корея вже була внесена до цього переліку в 1988 році після нападу на південнокорейський пасажирський літак. У червні 2008 року президент Джордж Буш-молодший оголосив, що Сполучені Штати виключають КНДР з цього списку, коли з Пхеньяном було досягнуто домовленості про перевірку всіх ядерних об'єктів.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme