UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Хмельничани заможності надають перевагу вдвічі більше, аніж демократії

За останні три роки жителі обласного центру потроху зневірилися в демократичних цінностях

Хмельничани заможності надають перевагу…

Для хмельничан економічні статки вжливіші демократичним засадам практично вдвічі - такі результати муніципального опитування соціологічної групи "Рейтинг", повідомляє Depo.Хмельницький.

Іноді демократію визначають також як набір ідей і принципів, що стосуються свободи, власне, вона і являє собою інституціональну свободу. Схоже, жителям обласного центру свободи забагато.

Оцінюючи, що є важливішим, лише третина містян визначили демократичну систему врядування. А ось перевагу заможній економіці надали 60% опитаних. Ще 11% респондентів не змогли вибрати одну з двох цінностей.

Три роки тому демократичні цінності обрали приорітетом майже половина учасників опитування. Їхня кількість чуть зменшилася торік, а ось у цьому році різко зменшилася.

Найбільше свободу і устрій, за якого єдиним легітимним джерелом влади в державі визнається її народ, цінують найбільше у Львові, Рівному та Вінниці. Найменше - у Миколаєві, Сєвєродонецьку та Харкові: 10%, 12%, 15% відповідно.

Опитування проводили у 22 обласних центрах України, які не перебувають під контролем російських або проросійських сил, а також в містах Маріуполь та Сєвєродонецьк на Донбасі. Дослідження базується на вибірці з більш ніж 19 000 респондентів.

Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%.

Нагадаємо, інформація про бюджетні витрати "закрита" для хмельничан, принаймні так вони вважають. Здебільшого містяни погано обізнані з фінансовою діяльністю хмельницької влади.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme