Харківщина торгує зі 118 країнами світу

За січень-лютий 2017 року Харківська область експортувала товарів на 163,9 млн дол, імпортувала – на 216,9 млн дол

Як повідомили Depo.Харків у ГУ статистики в Харківській області, порівняно із січнем–лютим 2016 року експорт збільшився на 17,1%, імпорт – на 2,1%. Зовнішньоторговельні операції проводились із партнерами із 118 країн світу.

Найбільше експортувалися товари до Росії – 25,3%, Єгипту – 8,7%, Індії – 6,7%, Китаю – 5%. Експорт товарів до країн Європейського Союзу становив 31,4 млн дол.

Основу товарної структури експорту складали готові харчові продукти, машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, продукти рослинного походження.

Найбільші імпортні поставки товарів надходили з Китаю – 18,9%, Росії – 18%, Білорусі – 7,1%, Німеччини – 5,9%, США – 5,6%. Імпорт товарів із країн Європейського Союзу становив 60,3 млн дол.

Основними товарами, що імпортувалися, були машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання, полімерні матеріали, пластмаси та вироби з них, готові харчові продукти, продукція хімічної та пов'язаних з нею галузей промисловості, мінеральні продукти, недорогоцінні метали та вироби з них.

Як повідомляв Depo.Харків, на Харківщині понад тисячу людей "забули" задекларувати статки.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme