Франція передала Україні системи дистанційного розмінування

Державна служба з надзвичайних ситуацій отримала від уряду Франції три системи знешкодження боєприпасів "CTS Lance", які дають змогу на відстані 150 метрів знешкоджувати вибухонебезпечні предмети

У церемонії передачі обладнання взяли участь посол Франції в Україні Ізабель Дюмон та керівництво ДСНС, повідомляє Depo.ua з посиланням на Укрінформ.

"Ці системи допоможуть убезпечити наших піротехніків під час розмінування територій, захоплених терористичними угрупованнями на Сході України", - зазначив начальник управління піротехнічних робіт та гуманітарного розмінування ДСНС Олег Бондар.

Він додав, що з 2014 року піротехніки очистили 17,7 тис. га у Донецькій та Луганській областях і знешкодили 106 тисяч різних вибухових предметів, серед яких 800 є особливо небезпечними.

"Зараз небезпечні предмети знешкоджують за допомогою вибухівки, що не завжди просто і безпечно. За допомогою нового обладнання наші фахівці зможуть це робити на відстані 150 метрів", - сказав Бондар.

Нове обладнання ДСНС передасть до Міжрегіонального центру швидкого реагування, Спеціального центру швидкого реагування та гуманітарного розмінування, а також до навчального центру Оперативно-рятувальної служби цивільного захисту ДСНС.

Нагадаємо, ОБСЄ заявляє, що в зоні бойових дій розмінування практично не ведеться.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme