Данилюк прогнозує зростання ВВП на 2% у 2017 році

Український уряд очікує зростання економіки в 2017 році на 2%

Про це заявив міністр фінансів Олександр Данилюк під час дискусії в Hudson Institute, повідомляє Depo.ua з посиланням на УНІАН.

Міністр нагадав, що в 2016 році економіка України продемонструвала зростання, переламавши тренд останніх чотирьох років.

"На цей рік ми чекали зростання на 3%. На жаль, ми знизили цей прогноз на 1 п. п. до рівня близько 2%. Причина цього – захоплення бойовиками квазиреспублик при підтримці Росії українських підприємств на окупованих територіях, які платили податки в український бюджет", - сказав Данилюк.

При цьому він підкреслив, що про сценарії економічного колапсу мова не йде, оскільки українській владі вдалося стабілізувати економіку.

"Я не думаю, що зростання на рівні 2-3% є прийнятним. Це не те зростання, якого люди очікують від нас і заради якого ми докладали зусилля для проведення реформ у країні. Нам потрібен більш високий зріст, і я впевнений, що ми здатні цього досягти", - додав міністр.

За його словами, для активізації росту насамперед потрібна масштабна прозора і ефективна приватизація державних активів.

Данилюк підкреслив, що вірить у високе зростання економіки, але щоб отримати показники зростання на рівні 6-7%, необхідно докласти зусилля.

Нагадаємо, 4 квітня МВФ оприлюднив прогноз щодо України, згідно з яким зростання ВВП у 2017 році сповільниться з 2,9% до 2%, але трохи поліпшиться у 2018 році – з 3% до 3,1%.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme