UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Автор фільму про кримінальні зв'язки Путіна помер після побиття

Загиблий від побиття журналіст Микола Андрущенко отримав широку популярність, взявши участь у створенні документального фільму "Хуізмістерпутін"

Про це повідомляє Depo.ua з посиланням на Rfi.

У Москві помер журналіст і співзасновник російської газети "Новий Петербург" Микола Андрущенко, якого побили невідомі 9 березня 2017 го. Журналіст писав про "бандитський Петербург" і розповідав про зв'язки Володимира Путіна з криміналом в 1990-х роках.

Як повідомила колега загиблого, 9 березня Андрущенко підібрала на вулиці машина швидкої допомоги. Журналіста, який йшов на ділову зустріч, побили невідомі. У лікарні йому зробили операцію, більше двох тижнів він перебував у стані штучної коми.

Сьогодні Андрущенко помер на 74-му році життя.

Головний редактор "Нового Петербурга" Денис Усов припустив, що причиною нападу на Андрущенко могли стати гострі публікації газети. Сам Андрущенко багато писав про "бандитський Петербурзі" 90-х, про кримінального авторитета Володимира Кумарині, якого, за його словами, бачив у приймальні Путіна в пітерській мерії.

Андрущенко отримав широку популярність у документальному фільмі "Хуізмістерпутін" 2015 року. У фільмі журналіст, який на початку 90-х був депутатом Ленсовета, розповідав про те, що Путін був "смотрящим" за мером Анатолієм Собчаком, а також про те, що у Путіна "практично не було друзів серед нормальних людей, але зате траплялися друзі серед кримінального світу ".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme