Астроном з Одеси їде в Ніццу для побудови тривимірної карти галактики

Доктор фізико-математичних наук, старший науковий співробітник Астрономічної обсерваторії Одеського національного університету імені І.Мечникова Тамара Мішеніна представлятиме Україну на міжнародному форумі у Франції

Астроном з Одеси їде в Ніццу для побудов…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на прес-службу Одеського національного університету ім. І. Мечникова, на симпозіумі міжнародного астрономічного союзу "Астрометрія і астрофізика; в небі GAIA", який відбудеться 24-28 квітня в Ніцці, Україну представлятиме доктор фізико-математичних наук, старший науковий співробітник Астрономічної обсерваторії ОНУ Тамара Мішеніна.

Тамара Мішеніна - єдиний представник від України - член наукового оргкомітету Міжнародного Астрономічного Союзу. Рекомендаціями вченого Одеського університету наведені в 300 доповідях, які будуть представлені на конференції в цьому році.

Тамара Мішеніна працює в галузі хімічної еволюції галактики, дослідження хімічного складу, зоряної фізики. Більше 30 її робіт в цій галузі з високим рівнем цитування (індекс Хірша).

"На даному симпозіумі будуть обговорюватися результати 2.5 років наукового спостереження, виконані космічною місією GAIA. Будуть представлені перші дані - астрометрія, сонячна система, галактика і зоряна фізика. Ці теми так само будуть розкриті в ході конференції симпозіуму"- підкреслила Тамара Мішеніна.

Головне завдання космічної місії GAIA-вперше в історії побудувати тривимірну карту нашої Галактики, вимірявши для кожної з мільярда зірок швидкість і напрямок її руху в просторі, температуру, яскравість і хімічний склад. Астрономи також сподіваються відкрити за допомогою Gaia тисячі екзопланет, десятки тисяч коричневих карликів, сотні тисяч астероїдів і комет в нашій Сонячній системі.

Раніше повідомлялося, що Національне агентство з повітроплавання і дослідження космічного простору США (NASA) влаштує в Одесі хакатон NASA Space Apps. Challenge

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme