UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

Запорізькі батьки масово відмовляються від щеплень

Запорізька область цього року займає одну з лідируючих позицій по всій країні з відмов від вакцинації

Про це сьогодні, 19 квітня, під час круглого столу, розповіла завідуюча відділенням організації епідеміологічних досліджень ДУ "Запорізький обласний лабораторний Центр Держсанепідслужби України" Марина Колерова, передає портал Depo.Запоріжжя.

"Щомісяця понад 200 батьків відмовляються від тих чи інших щеплень. В грудні 2016 року 389 батьків відмовилися від вакцинації проти дифтерії, правця та кашлюку, 300 - проти гепатиту В. В нашій області головні відмовники - це жителі Запоріжжя і Мелітопольського району. У 2016 році Запоріжжя займало 70% всіх відмов, які реєструвалися в області, а Мелітопольський район - 10% і ще 10% припадало на інші райони", - зазначила Марина Колерова.

У цьому році ситуація з відмовами не змінилася. Так, в січні від вакцини АКДС по області відмовилося 615 чоловік з них 211 - з Енергодара, 254 - із Запоріжжя і 82 - з Мелітопольського району. Така ж тенденція проглядається в лютому-березні цього року.

"У нас сьогодні дуже великий прошарок невакцинованих дітей і це може привести до спалаху інфекційного захворювання з серйозними наслідками", - розповіла Колерова.

Нагадаємо, як раніше писав портал Depo.Запоріжжя, у Запоріжжі батьки кожної восьмої дитини навідруб відмовилися від щеплень.

Всі новини Запоріжжя сьогодні читайте на Depo.Запоріжжя

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme