Влада японської Осаки повідомила городянам про падіння ракети

Влада Осаки помилково повідомила жителям про ймовірне падіння в межах міста ракети і звернулися з проханням сховатися всім в своїх будинках

Повідомлення про це транслювалося по гучномовцях, які в Осаці встановлені по всьому місту, передає Depo.ua з посиланням на Life.

"Термінова інформація про ракетний запуск. Є ймовірність, що ракета впаде в нашому регіоні. Просимо всіх евакуюватися у себе в будинках, включити телевізори і радіо", - так звучав текст екстреного повідомлення на міських вулицях.

Спростування та вибачення з боку влади пішли приблизно через 20 хвилин. В адміністрації міста пояснили, що попередження помилково пішло в ефір після того, як один із службовців вирішив провести технічне обслуговування системи екстреного оповіщення J-Alert.

Влада запевнила, що надалі буде робити все можливе, щоб подібні інциденти не повторилися. При цьому наголошується, що проблеми швидкого оповіщення та евакуації громадян в Японії приділяється все більше уваги після ситуації, що загострилася на Корейському півострові.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme