У Клімкіна пояснили, як працюватиме безвіз для українців

У Міністерстві закордонних справ України наголосили, що жодних додаткових умов безвізу, окрім отримання біометричного паспорта, немає

Про це на засіданні Кабміну заявив заступник міністра закордонних справ Вадим Пристайко, повідомляє Depo.ua.

"Безвіз діятиме для тих, хто має біометричні паспорти. Це перша умова. По-друге, ми говоримо про перетин кордонів 30 країн на загальний термін 90 днів протягом 180 днів. Тобто українець протягом півроку українець зможе перебувати в ЄС три місяці", - сказав він.

Чиновник також додав, що чутки про ускладенння умов перетину кордонів ЄС є безпідставними.

"Звучать байки, що раніше треба було треба отримати візу і більше нічого додатково, а тепер нібито треба везти багато документів на кордон. Ніяких додаткових документів ніхто вимагати не буде! Ми просто маємо підготуватись до безвізу, як це має зробити і ЄС, щоб уникнути проблем на кордоні та затримок", - додав Пристайко.

Нагадаємо, що 6 квітня Європарламент підтримав 521 голосом надання безвізового режиму для України.

Наступний крок - затвердежння безвізу Комітетом постійних представників країн-членів Євросоюзу (COREPER), тобто послами ЄС. Остаточне рішення має ухвалити Рада Євросоюзу 11 травня. Документ також повинні підписати у травні президент Європарламенту та головуючий у Раді ЄС представник Мальти.

Рішення набуде чинності на 20 день після опублікування, тобто вже у червні.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme