UK
Для цього матеріалу переклад іншими мовами відсутній, спробуйте перевірити пізніше

На Кам'янеччині незаконно приватизували квартири

Порушення стосуються вимог законодавства про відчуження квартир комунальної власності і коштують більше 700 тисяч гривень

На Кам'янеччині незаконно приватизу…

На Хмельниччині Кам'янець-Подільська місцева прокуратура вимагає повернення територіальній громаді району трьох незаконно приватизованих квартир загальною вартістю понад 700 тис. грн, повідомляє Depo.Хмельницький за інформацією прес-служби облпрокуратури.

Квартири комунальної власності розташовані на території Кам'янської сільської ради.

Правозахисники встановили, що рішенням Кам'янець-Подільської районної ради ще у 2015 році трьом особам надали дозволи на передачу у власність (приватизацію) квартир загальною площею 226 кв.м. вартістю понад 700 тис. грн. Особи отримали квартири у приватну власність за відсутності законних на те підстав - без ордерів на проживання у них та не перебуваючи на обліку громадян, які потребують поліпшення житлових умов.

Відтак порушили інтереси держави та територіальної громади, а також громадян, які перебувають на обліку.

"Прокурори звернулися до суду з позовом до районної ради та набувачів квартир про визнання незаконними та скасування рішення райради, розпоряджень органу приватизації, а також визнання недійсними свідоцтв на право власності на житло", - каже заступник керівника місцевої прокуратури Олександр Гончар.

Позов прокурора перебуває на розгляді у Кам'янець-Подільському міськрайонному суді.

Більше новин про події у світі читайте на Depo.Хмельницький

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme