У Харкові суд покарав випускницю медуніверситету за працевлаштування в США замість Охтирки

Харківський суд стягнув із випускниці медуніверситету 124,4 тис. грн за навчання за спеціальністю лікар-педіатр

У Харкові суд покарав випускницю медунів…

Як передає Depo.Харків, про це йдеться в рішенні Фрунзенського райсуду Харкова від 29 березня.

Суд розглянув цивільний позов Харківського національного медичного університету до своєї колишньої студентки, що вчилася на бюджеті, з вимогою стягнення із неї майже 124,4 тис. грн.

Представник університету зазначив, що 2009 року між ректором навчального закладу та студенткою була укладена угода на підготовку фахівця за спеціальністю лікар-педіатр. Після закінчення навчання у 2015 році випускниця, згідно документів, взяв на себе зобов'язання працювати в Охтирській центральній районній лікарні на Сумщині. Однак до цього часу вона не прибув на місце розподілу та не приступила до інтернатури.

Університет, посилаючись на підписану зі студентом угоду, вимагав відшкодувати вартість навчання, оскільки фахівець не приступив до роботи. Представник відповідача заперечував проти задоволення позову, посилаючись на лист Охтирської ЦРЛ, де вказано, що вакантна посада лікаря-інтерна педіатра відсутня.

Захисник відповідачки також наголосив, що її чоловік отримав можливість працевлаштування в США та запропонував їй переїхати разом із ним до іншої країни з метою кращого працевлаштування.

У відповідь на це університет зазначив, що лист Охтирської ЦРЛ не має інформації про те, кому він виданий. Шлюб між відповідачкою та її чоловіком був укладений 22 серпня 2014 року, а лист про направлення на Сумщину жінка підписала власноруч у 2015 році.

Вивчивши матеріали, суд вирішив позов Харківського національного медичного університету задовольнити повному обсязі та стягнути з колишньої студентки на користь вишу 124,4 тис. грн.

Як повідомляв Depo.Харків, у Харкові за підозрою у викраденні трьох іномарок арештували недополіцейського з Луганська.

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme