У Харкові посадили в тюрму трьох чоловіків, які пограбували товариша

Прокуратура довела у суді провину злодіїв, що вимагали 150 тис. грн викупу в товариша за його життя

Як повідомили Depo.Харків у прес-службі прокуратури Харківської області, у квітні Московський районний суд Харкова визнав винними трьох харків'ян у грабежі та вимаганні (ч. 2 ст. 186, ч. 2 ст. 189 КК України).

За інформацією керівника місцевої прокуратури №4 Володимира Купріянова, раніше неодноразово судимі за тяжкі корисливі злочини безробітні харків'яни 32-х, 35-ти та 38-ми років, вигадали схему заробітку.

На початку 2016 року один зі зловмисників зателефонував знайомому, який займався будівельними роботами, та запросив його до себе додому ніби для огляду приміщення, де необхідно зробити ремонт.

Майстер приїхав на об'єкт разом зі своїм напарником. В оселі їх зустріли троє зловмисників.

Чоловіки відлупцювали ремонтників, зв'язали їм руки та відібрали цінні речі. Загрожуючи вбити одного з будівельників та зґвалтувати його співмешканку, почали вимагати 150 тис. грн. Бранець зателефонував родичам та попросив терміново перерахувати на його банківську картку гроші.

Дочекавшись, коли на рахунок надійшли кошти, двоє зловмисників разом з власником картки пішли до банку.

У відділенні банку жертві вдалося привернути до себе увагу та попросити про допомогу. Співробітники фінустанови викликали поліцію.

Двох зловмисників засуджено до 4 років і 1 місяця позбавлення волі, третього - до 4 років за ґратами.

Як повідомляв Depo.Харків, КП "Харківський метрополітен" уклало 12 угод з ТОВ "Турнікет-М" щодо модернізації обладнання продажу проїзних квитків загальною вартістю 4,99 млн грн

Всі новини Харкова сьогодні читайте на Depo.Харків

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme