Суд ООН закликав Україну та Росію виконати "Мінськ"

Міжнародний суд ООН у Гаазі звернув увагу України та Росії, що вони, відповідно до резолюції Ради безпеки, мають дотримуватись взятих на себе зобов'язань у рамках Мінських домовленостей

Про це заявив голова суду Ронні Абрахам під час оголошення проміжного рішення у справі "Україна проти Росії", повідомляє Depo.ua.

"Відносно ситуації у Східній Україні суд нагадує, що Рада безпеки ООН у резолюції від 22 лютого 2015 року констатує, що сторони мають робити все необхідне щодо впровадження пакету документів, ухвалених у Мінську в 2014 та 2015 роках. Сторони мають докладати спільних зусиль та кожна сторона окремо для того, щоб домогтися виконання Мінських домовленостей і полегшити ситуацію на сході України", - сказав Абрахам.

Нагадаємо, в січні Міжнародний суд ООН оприлюднив заяву, в якій Україна звинувачує Росію у системному фінансуванні терористичної діяльності, а також просить визнати державу-агресора відповідальною у порушенні конвенцій ООН.

Суд у Гаазі проведе громадські слухання за позовом України проти Російської Федерації з 6 по 9 березня. Спочатку суд розглядає клопотання України про заборону Росії чинити злочини на Донбасі та в Криму, рішення з цього питання може бути за 1-2 місяці.

Україна звинуватила Росію в тероризмі та актах расової дискримінації.

Міністр юстиції України Павло Петренко прогнозує, що цей суд може затягнутися на 5-7 років.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme