Справжній Brexit почнеться після виборів у Великій Британії, - Юнкер

Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер вважає, що реальні переговори щодо виходу Великої Британії з ЄС почнуться вже після позачергових виборів 8 червня

Про це заявив представник Єврокомісії Маргарітіс Схінас на щоденному брифінгу в Брюсселі., передає Depo.ua з посиланням на Європейську правду.

За словами представника Єврокомісії Маргарітіса Схінаса, вчора Юнкер провів телефонну розмову з прем'єром Великої Британії Терезою Мей.

"Президент Юнкер вважає, що справжні політичні переговори з Великою Британією почнуться після виборів, які повинні пройти 8 червня", - зазначив Схінас.

Схінас уточнив, що мова йде не про відкладення початку переговорів, оскільки вони від самого початку були заплановані на червень.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Великої Британії Тереза Мей оголосила про дострокові парламентські вибори, які відбудуться 8 червня.

За її словами, Brexit буде йти своєю чергою, і позачергові вибори у Британії жодним чином не завадять йому.

29 березня Мей підписала лист, який офіційно розпочинає процедуру виходу країни з ЄС.

Того ж дня ЗМІ повідомили, що Європарламент може ветувати угоду щодо Brexit.

31 березня британський уряд оприлюднив план, за яким країна повинна замінити законодавство Євросоюзу національним законодавством у рамках підготовки до виходу з блоку.

Як відомо, референдум про вихід Британії з ЄС відбувся 23 червня 2016 року. За вихід з ЄС віддали голоси більше половини британських виборців.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme