Слідком Росії "зліпив" нові справи проти українських військових

Управління з розслідування злочинів, пов'язаних з використанням заборонених засобів і методів ведення війни, Слідчого комітету (СК) Росії заочно висунуло звинувачення двом українським військовим за нібито артилерійський обстріл мирного населення Донбасу

Як повідомляє Depo.ua з посиланням на прес-службу СК Росії, українським військовим Сергію Заболотному та Олегу Громадскому заочно висунуто підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 33, ч. 1 ст. 356 КК РФ (організація застосування заборонених засобів і методів ведення війни).

У російському Слідкомі звинувачують військовослужбовців ЗСУ в використанні артилерії для нанесення артилерійських ударів по об'єктах цивільної інфраструктури, що не є військовими цілями, і цивільним особам, які не беруть участь у збройному протистоянні.

"Вони також втягнули в злочинну діяльність безпосередніх виконавців і в подальшому координували і керували їхніми діями", - додали в Слідкомі.

За даними російських слідчих, у квітні і червні 2016 року Заболотний і Громадський нібито "неодноразово організовували проведення прицільного артилерійського обстрілу з важких видів зброї калібром не менше 82 мм, об'єктів цивільної інфраструктури в селищі Спартак Донецькій області та місті Ясинувата".

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme