Ситник: НАБУ розслідує приватизацію Одеського аеропорту

Національне антікорупційне бюро України розслідує приватизацію Одеського аеропорту

Ситник: НАБУ розслідує приватизацію Одес…

Як передає Depo.Одеса з посиланням на прес-службу Національно антикорупційного бюро України, про це повідомив директор НАБУ Артем Ситник.

"Основні кримінальні провадження, які НАБУ розслідує в Одеському регіоні, - це провадження про купівлю заводу "Краян" і про приватизацію Одеського аеропорту", - повідомив він.

За словами Ситника, наразі обидва провадження знаходяться на стадії проведення економічної експертизи. Разом з тим, він додав, що наприкінці травня-початку червня НАБУ планує прийняти остаточні рішення щодо цих справ.

Директор НАБУ також повідомив, що в кінці травня очікується винесення вироку у справі судді Малиновського районного суду Олексія Бурана, який під час затримання стріляв у детективів НАБУ.

Нагадаємо, що ремонт будівлі заводу "Краян", куди планується перевести частину підрозділів Одеської міськради, стане міському бюджету в 125 млн грн. Відповідний проект ремонту затвердив губернатор Михайло Степанов.

За результатами тендеру стало відомо, що ремонтні роботи буде виконувати підприємство "Добробуд-Град", отримавши за свої послуги 82,7 млн грн.

Чиновники запевняють, що на ремонт будуть витрачені кошти не тільки з міського бюджету, а і з позабюджетних джерел.

Крім того, НАБУ арештувало рахунки продавця будівлі заводу "Краян" мерії Одеси. Правоохоронці підозрюють мерію в тому, що вона навмисно переплатила за купівлю будівлі заводу.

Також 24 березня детективи НАБУ провели обшуки і виїмку документів в мерії, а також департаменті комунальної власності. Цікавили представників Національного антикорупційного бюро документи щодо покупки будівлі заводу "Краян".

У місцевих ЗМІ повідомили, що часта відсутність Геннадія Труханова пов'язана з його поїздками до Києва, де він залагоджує ситуацію з НАБУ. Підтвердити цю інформацію поки не вдалося.

А 3 березня стало відомо, що губернатор Максим Степанов затвердив проект ремонту оновленої будівлі міської ради Одеси.

Всі новини Одеси читайте на Depo.Одеса

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme