Синоптики б'ють на сполох: Україна може втратити до 30% врожаю плодових

Озимим культурам нічого не загрожує, навпаки, опади поповнили запаси вологи

Укргідрометцентр прогнозує можливу втрату 30% врожаю плодових через різке зниження температури на південному сході України, повідомила керівник агрометеорологічного відділу Гідрометцентру Тетяна Адаменко, пише Depo.ua.

"Найбільш несприятливі погодні умови для плодових. Цього року раннє масове цвітіння абрикоса, ранніх сортів вишень, груш розпочалося практично по всій території України, та інтенсивні заморозки, зниження температури до -1 -4 пошкодили плодові. Втрати становитимуть 30% - однозначно. Плодові, що цвітуть, найбільше постраждають у західних та північних областях", – повідомила Адаменко.

За її словами, озимим культурам нічого не загрожує, навпаки, опади поповнили запаси вологи.

"Зі значною ймовірністю можна говорити, що врожай озимих культур буде хорошим", – заявила Адаменко.

Вона зазначила, що можливі деякі пошкодження в ранніх ярих зернових, але вони не будуть значними, враховуючи стійкість цих культур до заморозків.

"Щодо ранніх посівів соняшнику, кукурудзи, їх посіяли мало, сходжень ще немає, пошкоджень також не буде", – додала керівник агрометеорологічного відділу.

Як відомо, в Україні вчора розпочалося різке похолодання, а сьогодні у Харківській, Дніпропетровській і Запорізькій областях випав сніг.

У Дніпрі через снігопад сьогодні стався транспортний колапс: снігом замело траси і аеропорт. У місті до п'ятниці закрили школи, стихією повалено майже 3 тис. дерев, перебої з електрикою і водою.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme