СБУ спростовує втечу харківських екс-"беркутівців" на Росію в рамках обміну

У Службі безпеки України заперечують інформацію, що втеча до Росії колишніх співробітників харківського батальйону міліції спеціального призначення "Беркут" могла бути організована в рамках обміну заручниками

Про це сказав на брифінгу керівник департаменту захисту національної державності СБУ Віктор Кононенко, повідомляє Depo.ua.

"Ми таких обмінів не проводимо, можу вас запевнити", – сказав він.

Нагадаємо, 14 квітня колишні співробітники харківського батальйону міліції спецпризначення "Беркут" Олександр Костюк, Владислав Мастега, Артем Войлоков та Віталій Гончаренко оприлюднили відеозвернення, в якому заявили, що перебувати на території України їм небезпечно. У ГПУ підтвердили, що беркутівці втекли до Росії.

Як відомо, Гончаренка разом зі ще трьома екс-бійцями "Беркуту" затримали в червні 2016 року у Харкові. Всі четверо на момент затримання працювали у поліції. Гончаренка, зокрема, звинувачують у вбивстві трьох учасників Революції Гідності 18 лютого 2014 року у Кріпосному провулку Києва.

4 лютого 2017 року Печерський суд Києва змінив запобіжний захід Гончаренку з утримання під вартою на домашній арешт. 10 березня суд змінив своє рішення і повернув поліцейського під арешт, але 6 квітня Апеляційний суд Києва звільнив його.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme