СБУ накопала нові докази проти "орендодавця" Криму Артеменка

Під час обшуків в приміщенні "Міжнародного центру перспективних досліджень", були отримані додаткові докази у справі так званого "мирного плану" народного депутата Андрія Артеменка

Про це на брифінгу заявив керівник апарату голови СБУ Олександр Ткачук, передає Depo.ua.

"Що стосується обшуків і слідчих дій, то вони здійснювалися в рамках провадження, яке стосується нардепа Артеменка, додаткові деталі ми не розголошуємо. Під час слідчих дій були отримані додаткові докази, зараз з ними працюють слідчі", - сказав він.

Нагадаємо, що 13 квітня правоохоронці провели обшук у приміщенні "Міжнародного центру перспективних досліджень", головою якого є дипломат Василь Філіпчук, в рамках розслідування справи депутата Верховної Ради Андрія Артеменка про план передачі Криму в оренду Росії. Прокуратура припускає причетність Філіпчука до розробки і передачі Артеменку плану врегулювання українсько-російського конфлікту. В Центрі заявили, що ні організація, ні експерти жодним чином не були залучені до цього.

Нагадаємо, що, за лютневими даними газети The New York Times, народний депутат-"радикал" Андрій Артеменко разом з наближеними до президента США Дональда Трампа Майклом Коеном і Феліксом Сатер склали план зняття санкцій з Росії. Його передали на розгляд адміністрації президента США.

План начебто передбачає "виведення всіх російських військ зі Сходу України та проведення в країні референдуму про передачу Криму в оренду Росії на термін від 50 до 100 років".

Артеменка одразу виключили з фракції Радикальної партії.

21 лютого Луценко опублікував витяг з кримінального провадження проти Артеменка та анонсував подання на зняття з нього депутатської недоторканності.

24 лютого Артеменко прийшов на допит до ГПУ зі словами про те, що намагається "принести мир в нашу багатостраждальну країну", а його слова про "оренду Криму" вирвали з контексту. Тоді допит Артеменка як свідка у справі про держзраду був зупинений до понеділка, 27 лютого.

27 лютого Аременко дав прес-конференцію, на якій закликав ще й запровадити на Донбасі міжнародну адміністрацію.

Більше новин про події в Україні та світі на Depo.ua
 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme