Наша пісня гарна й нова: У Маріуполі "Оппоблок" кричить про "утиски російськомовних"

На сесії міської ради Маріуполя 19 квітня представник "Опозиційного блоку" Андрій Федай зробив заяву про "приниження російськомовних жителів з боку центральної влади"

Як передає кореспондент Depo.Донбас, представник "Оппоблоку" висловив протест проти "пресингу за етнічною, мовною, культурною ознаками".

"Ми також не можемо спокійно реагувати на висловлювання Спікера Верховної Ради і міністра культури, які ображають наших співгромадян за мовою і місцем народження, називаючи жителів Південного Сходу "людьми без генетики ". Такими висловлюваннями наноситься пряма образа", - заявив Федай.

Крім того він заявив, що уряд "розділяє мешканців України", нав'язуючи їм українізацію і нібито забороняючи російську мову.

"Пропозиція скасувати святкування великої перемоги нашого народу в боротьбі з фашизмом і нав'язування нових ідеалів - це дискредитація історії України, якою ми пишаємося", - заявив Федай.

Нагадаємо, що російські пропагандисти б'ються в істериці, бо Україна цього року востаннє відзначить 9 травня.

В Україні при цьому підкреслюють, що 9 травня святом залишиться, але буде вже не Днем Перемоги, а Днем перемоги над нацизмом під час Другої світової війни. Також депутати додали, що в наступному році 9 травня перестане бути вихідним днем, і його замінить 8 травня, свято, яке відзначають європейці. Всього в Україні залишиться 9 святкових вихідних днів в році.

Всі новини Донбасу сьогодні читайте на Depo.Донбас

 

Всі новини на одному каналі в Google News

Слідкуйте за новинами у Телеграм

Підписуйтеся на нашу сторінку у Facebook

deneme